مهاجرت به مالزی

blog-details
09 دی 1403
  • مهاجرت

مهاجرت به مالزی

مهاجرت به مالزی از طریق ویزای توریستی، ویزای سرمایه گذاری، تحصیلی، پناهندگی، ازدواج و شرایط خاص امکان‌پذیر است. از دلایل محبوب بودن مالزی برای ایرانیان، امکان مهاجرت ساده است

مهاجرت به مالزی

مالزی یکی از مدرن‌ترین و درعینِ‌حال نوپاترین کشورهای جنوب شرق آسیا است که فرهنگ و سنت قدیمی آن با بافت مدرنش به زیبایی تلفیق شده است. کشور مالزی در سالهای اخیر رشد عالی در زمینه اقتصادی داشته است. دانشگاه‌های برتر مالزی هرساله در لیست بهترین دانشگاه‌های جهان قرار میگیرند و دانشجویان زیادی علاقمند به تحصیل در مالزی هستند. همچنین امکان تحصیل رایگان در مالزی برای دانشجویان خارجی وجود دارد.

شرایط مهاجرت به مالزی

کشور مالزی یکی از مهاجرپذیرترین و پرطرفدارترین کشورهای آسیایی محسوب می‌شود و هرساله افراد زیادی به قصد مهاجرت به روش‌های مختلف، مالزی را انتخاب می‌کنند. هر کدام از روش‌های مهاجرت به مالزی دارای الزامات و شرایط ویژه خود هستند. اگر قصد کسب اطلاعات کلی از شرایط مهاجرت به مالزی را داشته باشید، جدول زیر می‌تواند به شما کمک کند تا روش موردنظر خود را برای مهاجرت به این کشور انتخاب کنید.

روش مهاجرت شرایط اولیه
مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل ۱. مدرک زبان انگلیسی مورد نیاز دانشگاه
۲. اخذ پذیرش از دانشگاه
۳. توانایی پرداخت شهریه و هزینه‌های زندگی
مهاجرت به مالزی از طریق کار ۱. دریافت پیشنهاد کاری
۲. سابقه کار مرتبط با پیشنهاد کاری
۳. مدرک زبان مالزی یا انگلیسی
مهاجرت از طریق سرمایه ‌گذاری در مالزی ۱. داشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری شرکت
۲. داشتن سرمایه لازم
۳. خرید ملک با راه‌اندازی کسب وکار
مهاجرت از طریق ازدواج در مالزی ۱. ازدواج رسمی با فرد دارای اقامت دائم یا شهروندی مالزی
۲. اثبات توانایی مالی همسر برای زندگی
۳. ارائه مدرک زبان مالزی یا انگلیسی
مهاجرت به مالزی از طریق ویزای همراه ۱. اجازه اقامت شریک زندگی شما یا مدرک ملیت مالزی
۲. داشتن تمکن مالی
۳. مدرک اثبات روابط خانوادگی

 

مراحل مهاجرت به مالزی

همانطور که گفته شد برای مهاجرت به مالزی روش‌های مختلفی وجود دارد. مراحلی که باید برای هر روش مهاجرتی طی کنید، متفاوت خواهد بود. اما در ادامه، مراحل کلی که در تمام روش‌های مهاجرتی یکسان هستند را بررسی کرده‌ایم. اصلی ترین مراحل مهاجرت به مالزی عبارتند از:

 

انگیزه و قصد خود را از مهاجرت به مالزی مشخص کنید.

 

با توجه به شرایط خود، راحت ترین راه مهاجرت به مالزی را انتخاب کنید.

 

مدارک مورد نیاز را آماده کرده و برای روش مهاجرتی مد نظر خود اقدام کنید.

 

در صورت پذیرفته شدن درخواستتان، برای دریافت ویزای این کشور به سفارت مالزی مراجعه کنید.

روش‌ های مهاجرت به مالزی

مالزی یکی از کشورهای بسیار زیبای جنوب شرقی آسیا است که به انبوه جاذبه‌های گردشگری، سواحل زیبا و جنگل‌هایش معروف است که تلفیقی چشمگیر از تأثیربخشی چین و اروپا را به نمایش عموم گذاشته‌اند. اگر شما هم به‌دنبال نقل مکان به خارج از کشور هستید، قطعاً مالزی انتخاب مناسبی برای شماست. نکته جالب‌ توجه دررابطه با مالزی، وجود فرصت‌های زیاد اقامت قانونی این کشور است.

مالزی از این‌ جهت که فرصت‌های شغلی زیادی دارد و هزینه‌های زندگی در این کشور پایین است، موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. مهاجرت به مالزی دسته‌بندی‌های مختلفی دارد. افراد متقاضی مهاجرت به مالزی، دو نوع اقامت کوتاه‌مدت و بلندمدت را می‌توانند انتخاب کنند که در ادامه به‌تفصیل به شرح انواع روش‌های مهاجرت به مالزی خواهیم پرداخت:

مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل

کشور مالزی رتبه ۱۱ را در بین کشورهای جهان در پذیرش و جذب دانشجو دارد. مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل برای تمام سنین فراهم‌شده است و رشته‌های مختلفی در دانشگاه‌های این کشور، تدریس می‌شوند. زبان تدریس در کشور مالزی انگلیسی است. ازجمله مزایای تحصیل در کشور مالزی این است که فرد متقاضی می‌تواند بدون داشتن مدرک زبان وارد دانشگاه شود، شرایط برای این افراد به این شکل است که باید یک دوره یک ساله را در کشور مالزی برای یادگیری زبان مالزیایی بگذراند.

اعتبار مدارک دانشگاه‌های این کشور بالا است و فرد می‌تواند با مدرک خود در سایر کشورها نیز مشغول‌به‌کار شود. در دانشگاه‌های محل تحصیل شرایط ارائه دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز فراهم شده است به‌این‌ترتیب افراد می‌توانند از فضای خوابگاهی دانشجویی با امکانات مناسب نیز برخوردار شوند. هزینه زندگی در این کشور نیز کم است. بهترین دانشگاه‌ها برای مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل عبارتست از:

  • دانشگاه مالایا (UM)
  • دانشگاه علوم مالزی (USM)
  • دانشگاه پوترا مالزی (UPM)
  • دانشگاه ملی (کبانگسان) مالزی (UKM)
  • دانشگاه فناوری مالزی (UTM)

در نظر داشته باشید که شما برای تحصیل در مقطع لیسانس ۴ سال زمان دارید و برای کارشناسی ارشد، مدت‌زمان ۲ الی ۴ سال در نظر گرفته شده است؛ کسانی که قصد دارند در این کشور مشغول به تحصیل مقطع دکترا شوند باید حداقل ۴ سال زمان را در نظر بگیرند. توجه داشته باشید که در بین دانشگاه‌های معتبر در کشور مالزی برخی از آن‌ها از شما مدرک زبان آیلتس با نمره بالای ۶ می‌خواهند.

شما با داشتن ویزای دانشجویی این کشور می‌توانید یکی از اعضای خانواده خود را به‌عنوان همراه با خود به کشور مالزی ببرید. کار ضمن تحصیل به‌مدت ۱۰ الی ۳۰ ساعت در این کشور برای شما فراهم شده است. در نظر داشته باشید که به‌طورکلی کشور مالزی یک کشور بسیار عالی در زمینه‌های تحصیلی محسوب می‌شود و می‌تواند یک انتخاب بی‌نظیر برای بسیاری از افراد باشد. برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور باید تقاضای خود را به شکل آنلاین ارائه دهید دانشگاه‌های این کشور در صورت پذیرش برای شما دعوت‌نامه صادر می‌کنند که روال اخذ ویزای مالزی را برای شما ساده‌تر می‌کند..

مالزی سیستم آموزشی باکیفیتی دارد که با کشورهایی مانند کشور آمریکا و انگلستان برابری می‌کند. حتی یک سری از دانشگاه‌های مشهور دنیا در این کشور شعبه دارند. در ادامه مقاطع تحصیلی دانشگاهی در مالزی را به شما معرفی می‌کنیم.       

 

مقطع تحصیلی طول دوره
کارشناسی ۳ الی ۵ سال
کارشناسی‌ارشد ۱ الی ۳ سال
دکتری ۳ الی ۵ سال

تحصیل مقطع کارشناسی در مالزی

مقطع کارشناسی در مالزی حداقل سه سال طول می‌کشد و شامل ۱۲۰ واحد است. مدت‌ زمان این مقطع به دانشگاه شما بستگی دارد. تحصیل در رشته‌های حسابداری، مهندسی و حقوق در مالزی معمولاً چهار سال زمان می‌برند و برای اینکه دندانپزشک یا پزشک شوید باید پنج سال تحصیل کنید.

شما می‌توانید مدرک کارشناسی در مالزی را از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، شعبه‌های دانشگاه‌های خارجی و یا کالج‌های خصوصی و دانشگاهی دریافت کنید. تحصیل در مقطع کارشناسی بیشتر به زبان مالایی است، اما رشته‌های زیادی به زبان انگلیسی (حدود ۲۵۰ رشته در دانشگاه‌های دولتی)، چینی و حتی عربی وجود دارند. از جمله الزامات پذیرش در مقطع کارشناسی در مالزی عبارت‌اند از:

  • مدرک دیپلم دبیرستان با متوسط نمره ۲.۰ از ۴ و بالاتر
  • گواهی پایان دوره مقدماتی (اگر مدرک شما در مالزی مورد تأیید نباشد، باید در دوره مقدماتی ۱۲ ماهه شرکت کنید و یکی از مدارک Foundation, IB, A-Level را دریافت کنید)
  • مدرک زبان (حداقل آیلتس ۵ یا تافل ۴۲)
  • توصیه‌نامه تحصیلی
  • انگیزه‌‌نامه

تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در مالزی

محتوای دوره و روش‌های ارزیابی برای مقطع کارشناسی‌ارشد در مالزی چند نوع مختلف دارد. این برنامه‌ها عبارت‌اند از:

  • استاندارد بین المللی: در این روش دانشجویان چند ترم تحصیل می‌کنند؛ در امتحانات شرکت می‌کنند و سپس یک پروژه تحقیقاتی فردی ارائه می‌دهند.
  • برنامه‌های متمرکز: در این روش، تحصیل بیشتر به‌صورت خودآموزی و کار گروهی روی پروژه‌ها است که آن‌ها را برای دانشجویانی که به دنبال تمرکز بر حرفه خود هستند جذاب می‌کند.
  • برنامه‌های تحقیقاتی: این برنامه‌ها هم تقریباً بر تحقیق و پژوهش متمرکز هستند.

مقطع کارشناسی‌ارشد در مالزی بدون توجه به نوع برنامه، شامل حداقل ۴۲ واحد است. هر واحد حدود ۲۰ الی ۳۰ ساعت طول می‌کشد. ۶ واحد هم برای نگارش پایان‌نامه در نظر گرفته شده است. دوره کارشناسی‌ارشد بسته به رشته و دانشگاه می‌تواند بین ۱ تا ۳ سال به طول بی‌انجامد. از الزامات ومدارک مورد نیاز جهت شرکت در دوره‌های این مقطع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مدرک کارشناسی در رشته مشابه (میانگین معدل بالای ۲.۵ از ۴)
  • انگیزه‌نامه
  • توصیه‌نامه
  • رزومه
  • سوابق تحصیلی

سال تحصیلی برای مقطع کارشناسی‌ارشد در دانشگاه‌های مالزی معمولاً از ماه ژانویه تا می و از ماه ژوئن تا نوامبر است. توجه داشته باشید که برای شرکت در برنامه‌های مدیریت و کسب‌وکار، معمولاً باید در آزمون ورودی مانند آزمون GRE یا GMAT قبول شوید.

 

تحصیل مقطع دکتری در مالزی

دوره دکتری در دانشگاه های دولتی و خصوصی مالزی برگزار می‌شود. این دوره بین ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد. شرط اصلی برای اخذ پذیرش مقطع دکتری در مالزی، انجام تحقیقات مستقل و ارائه گزارش در سمینارها است. برخی از دانشگاه‌ها نیز نیاز به مطالعه رشته‌ها در واحدهای انتخابی و انتشار نتایج تحقیقات در مجلات معتبر دارند. در پایان تحصیل، یک دانشجوی دکتری درباره پروژه تحقیقاتی خود یک پایان‌نامه می‌نویسد و در مقابل داوران و اساتید از آن دفاع می‌کند. متقاضی دکتری باید دانش خود را در زمینه یک موضوع خاص با ارائه پایان‌نامه نشان دهد.

اکثر دانشگاه‌های مالزی ۲ بار در سال یعنی در ماه‌های جولای و فوریه برای مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرند. جهت درخواست پذیرش در این مقطع باید به سایت دانشگاه بروید و مدارک زیر را ارائه دهید.

  • مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته‌ای مشابه
  • انگیزه‌نامه
  • رزومه
  • پروپوزال تحقیق
  • دانش زبان انگلیسی
  • مقالات علمی قبلی
  • اسناد شرکت در پروژه‌های تحقیقاتی، کنفرانس‌ها و …

هزینه تحصیل در مالزی

مالزی به دلیل کیفیت بالای آموزش و هزینه‌های پایین شهریه شناخته شده است. هزینه‌های تحصیل در این کشور به رشته و دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد. اگر علاقمند به تحصیل رایگان در مالزی هستید؛ می‌توانید از طریق رزرو مشاوره مهاجرتی با متخصصان  ما جلسه اختصاصی داشته باشید و شرایط خود را به‌طور کامل بررسی کنید.

در جدول زیر، متوسط هزینه تحصیل در دانشگاه‌های مالزی در مقاطع مختلف نوشته شده است.

مقطع تحصیلی شهریه سالانه به رینگیت مالزی شهریه سالانه به دلار
کارشناسی (دانشگاه‌های دولتی) ۵۴,۰۱۴ الی ۷۳۳,۷۷۳ رینگیت مالزی ۱۱,۳۲۸ الی ۱۵۷,۹۷۱ دلار
کارشناسی‌ارشد و دکتری (دانشگاه‌های دولتی) ۳۴,۳۳۱ الی ۴۷,۲۹۷ رینگیت مالزی ۷,۳۸۱ الی ۱۰,۱۶۹ دلار
کارشناسی (دانشگاه های خصوصی) ۲۵,۱۷۶ الی ۳۲,۰۴۲ رینگیت مالزی ۵,۴۱۳ الی ۶,۸۹۲ دلار
کارشناسی‌ارشد و دکتری (دانشگاه‌های خصوصی) ۲۷ هزار الی ۳۵,۶۷۸ رینگیت مالزی ۵,۸۰۸ الی ۷,۶۷۴ دلار

محبوب‌ ترین رشته‌ ها برای تحصیل در مالزی

رشته‌های متنوعی برای تحصیل در دانشگاه‌های مالزی در دسترس هستند. شما می‌توانید از بین رشته‌های مهندسی، پزشکی، مدیریت، حقوق، داروسازی، علوم کامپیوتر و … رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنید. در جدول زیر هم تعدادی از رشته‌های محبوب در مالزی را به شما معرفی می‌کنیم.

رشته طول دوره متوسط شهریه سالانه به رینگیت مالزی متوسط شهریه سالانه به دلار
کارشناسی حسابداری ۳ سال ۸۷ هزار رینگیت مالزی ۱۸,۷۳۰ دلار
کارشناسی‌ارشد حسابداری ۲ سال
کارشناسی مهندسی نرم‌افزار ۳ سال ۸۷ هزار رینگیت مالزی ۱۸,۷۳۰ دلار
کارشناسی مهندسی کامپیوتر ۴ سال ۷,۸۸۷ رینگیت مالزی ۱,۶۹۷ دلار
کارشناسی فناوری مهندسی عمران ۳ سال ۱۰,۶۵۶ رینگیت مالزی ۲,۲۹۴ دلار
کارشناسی جراحی دندان ۵ سال ۱۴,۳۷۰ رینگیت مالزی ۳,۰۹۳ دلار
کارشناسی پزشکی ۵ سال ۱۲,۷۱۰ رینگیت مالزی ۲,۷۳۶ دلار
کارشناسی علوم داروسازی ۳ سال و نیم ۸۰ هزار رینگیت مالزی ۱۷,۲۰۲ دلار
کارشناسی‌ارشد داروسازی بالینی ۱ سال ۴۰ هزار رینگیت مالزی ۸,۶۱۰ دلار

 

بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل در مالزی

مالزی به‌عنوان یک کشور آسیایی دانشگاه‌های بسیار معتبری دارد. هفت دانشگاه این کشور در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان در رنکینگ جهانی QS سال ۲۰۲۴ قرار گرفته‌اند. در جدول زیر، این دانشگاه‌ها را به همراه میزان شهریه آن‌ها به شما معرفی می‌کنیم.

نام دانشگاه رتبه QS سال ۲۰۲۴ شهریه سالانه به رینگیت مالزی شهریه سالانه به دلار مورد تأیید وزارت بهداشت مورد تأیید وزارت علوم
دانشگاه مالایا (UM) ۶۵ ۴۱,۱۱۰ الی ۶۳۰,۱۴۰ رینگیت مالزی ۸,۸۵۰ الی ۱۳۵,۶۵۸ دلار بله بله
دانشگاه علوم مالزی (USM) ۱۳۷ ۳,۳۰۰ الی ۶۳ هزار دلار بله بله
دانشگاه پوترا مالزی (UPM) ۱۵۸ ۱۰ هزار الی ۴۰ هزار رینگیت مالزی ۲,۱۵۲ الی ۸,۶۱۱ دلار بله بله
دانشگاه ملی مالزی (UKM) ۱۵۹

۱۲,۶۵۰ رینگیت برای ترم اول و

۶۱,۶۰۰ رینگیت برای هفت ترم بعدی

۲,۷۲۳ دلار برای ترم اول و

۱۳,۲۶۱ دلار برای هفت ترم بعدی

بله بله

دانشگاه فناوری مالزی

(UniversitiTeknologi Malaysia)

۱۸۸ ۵۱,۶۲۰ الی ۷۶ هزار رینگیت مالزی برای کل دوره تحصیل

۱۱,۱۱۳ الی ۱۶,۳۶۲ دلار

برای کل دوره تحصیل

بله بله

دانشگاه تیلور

(Taylor’s University)

۲۸۴ ۱۳,۵۹۰ الی ۱۸,۳۷۴ دلار خیر بله
دانشگاه UCSI ۳۰۰ ۱۷,۰۴۰ الی ۱۶۰,۴۶۸ رینگیت مالزی ۳,۶۶۸ الی ۳۴,۵۴۴ دلار خیر بله

انواع دانشگاه در مالزی

در مالزی در مجموع ۲۰ مؤسسه آموزش عالی دولتی وجود دارد. این مؤسسات، آموزش با کیفیتی را به دانشجویان ارائه می‌دهند. مؤسسات آموزش عالی دولتی به سه گروه عمده تقسیم می‌شوند.

نوع مؤسسه توضیحات
دانشگاه‌های تحقیقاتی این دانشگاه‌ها بر تحقیق تمرکز دارند و ورود به آن‌ها هم رقابتی است.
دانشگاه‌های جامع این دانشگاه‌ها دوره‌های مختلف و رشته‌های تحصیلی متفاوتی را ارائه می‌دهند. آموزش باکیفیت در اینجا ارائه می‌شود و پذیرش یک فرایند بسیار رقابتی است.
دانشگاه‌های متمرکز این مؤسسات بر زمینه‌های تخصصی تمرکز دارند و به چهار دسته فنی، آموزشی، مدیریتی و دفاعی تقسیم می‌شوند.
دانشگاه‌های پلی‌تکنیک دانشگاه‌های پلی‌تکنیک در مالزی مهارت‌های فنی را به دانشجویان آموزش می‌دهند. پلی‌تکنیک‌ها در مالزی به دلیل معرفی نیروی با دانش و ماهر شناخته می‌شوند.
دانشگاه‌های خارجی دانشگاه‌های خارجی شعبه‌ای از دانشگاه‌های کشورهای دیگر در مالزی هستند که مدرک بین‌المللی به دانشجویان ارائه می‌دهند. مثلاً دانشگاه موناش استرالیا در مالزی شعبه دارد.
دانشگاه‌های خصوصی آموزش در دانشگاه‌های خصوصی با دانشگاه‌های دولتی فرقی ندارد، اما دانشگاه‌های خصوصی معمولاً مقطع لیسانس را ارائه نمی‌دهند.

 

آزمون‌ های ورودی برای تحصیل در مالزی

مالزی به دلیل جامعه چندفرهنگی خود از نظر تنوع زبانی کمبودی ندارد و مردم به زبان‌های مالایی، انگلیسی، ماندارین و حتی هندی صحبت می‌کنند. البته آموزش در اکثر مؤسسات این کشور به زبان انگلیسی است. آزمون‌های مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مالزی هم معمولاً آزمون‌های زبان هستند. در جدول زیر، این آزمون‌ها و حداقل نمره قبولی آن‌ها در دانشگاه‌های مالزی را برای شما بررسی کرده‌ایم.

نام دانشگاه نمره آیلتس نمره تافل نمره MUET
دانشگاه مالایا ۵.۵ الی ۶.۵ ۸۰ ۳
دانشگاه علوم مالزی ۵ ۴۲ ۳
دانشگاه فناوری مالزی ۵.۵ ۴۶ ۳
دانشگاه کبانگ سان مالزی ۶ ۸۰ ۴
دانشگاه صنعتی پتروناس ۵ الی ۶ ۶۰ ۴

اخذ بورسیه‌ های تحصیلی مالزی

انواع بورسیه‌های تحصیلی مالزی

هزینه تحصیل در کشور مالزی نسبت به کیفیتی که ارائه می‌دهد، بسیار مقرون‌به‌صرفه است. با این‌ حال دولت و دانشگاه‌های مالزی معمولاً برای مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری بورسیه ارائه می‌دهند و بورسیه برای مقطع کارشناسی در این کشور بسیار محدود است. در جدول زیر تعدادی از بورسیه‌های تحصیلی مالزی را به شما معرفی می‌کنیم.

نام بورسیه مقطع میزان پوشش
بورسیه بین المللی مالزی (MIS) کارشناسی‌ارشد و دکتری شهریه، بلیت پرواز، اقامت، کتاب‌های درسی و بیمه
بورسیه دانشگاه ملل متحد IIGH تحقیقاتی کمک‌ هزینه ماهانه متغیر

بورسیه تحصیلی TWAS/USM

برای دانشمندان جوان مالزی

دکتری و فلوشیپ کمک‌ هزینه ماهانه متغیر
بورسیه بنیاد البخاری کارشناسی ۱۰۰ درصد معافیت از پرداخت شهریه، کمک‌هزینه خوابگاه، غذا، لباس فرم، بیمه و کمک‌ هزینه ماهانه

 

کار در حین تحصیل در مالزی

اداره مهاجرت مالزی به دانشجویان بین‌المللی که در مالزی تحصیل می‌کنند، اجازه می‌دهد تا به مدت ۲۰ ساعت در هفته در تعطیلات ترم یا تعطیلات رسمی به‌صورت پاره‌وقت کار کنند. تا زمانی که کارت‌های دانشجویی معتبر هستند، دانشجویان می‌توانند فقط با دریافت تأییدیه از اداره مهاجرت مالزی به کار در رستوران‌ها، مینی مارکت‌ها، پمپ‌بنزین‌ها و … مشغول شوند. لازم به ذکر است که شما به‌عنوان دانشجوی بین المللی نمی‌توانید در موقعیت‌های شغلی زیر در مالزی کار کنید.

  • صندوقدار
  • خوانندگی یا نوازندگی
  • ماساژور
  • مهماندار

شرایط اسکان دانشجویی در مالزی

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای تحصیل در خارج از کشور، یافتن محل اقامت مناسب است. جدای از اخذ ویزای تحصیلی مالزی، شما باید از محل سکونت خود در مالزی مطمئن شوید. شما می‌توانید به‌راحتی یک خوابگاه دانشجویی مناسب در مالزی پیدا کنید، زیرا در مقایسه با سایر کشورها گزینه‌های زیاد و هزینه های کمتری پیش روی شما است. در جدول زیر انواع اقامتگاه‌های دانشجویی در مالزی را به شما معرفی می‌کنیم.

نوع اقامتگاه هزینه
خوابگاه‌های دانشجویی ۹۰ الی ۲۲۲ رینگیت مالزی (۱۹ الی ۴۷ دلار) در هفته
تالارهای اقامتی ۶۰۰ الی ۳ هزار رینگیت مالزی (۱۲۸ الی ۶۴۲ دلار) در هر ترم
آپارتمان‌های مدیریت شده و استودیو آپارتمان‌ها ۱۸۰ الی ۲,۵۰۰ رینگیت مالزی (۳۸ الی ۵۳۵ دلار) در ماه
اجاره آپارتمان خصوصی در مرکز شهر ۱,۶۵۳ رینگیت مالزی (۳۵۳ دلار) در ماه
اجاره آپارتمان خصوصی در حاشیه شهر ۱,۱۵۳ رینگیت مالزی (۲۴۶ دلار) در ماه

اخذ ویزا برای تحصیل در مالزی

دانشجویان خارجی که مایل به ادامه تحصیل در مالزی هستند، باید ویزای دانشجویی دریافت کنند. هر تبعه خارجی که بخواهد وارد مالزی شود، باید پاس مربوط به هدف سفر خود را داشته باشد. به‌این‌ترتیب، نوع پاسی که برای تحصیل در مالزی نیاز دارید، پاس دانشجویی مالزی است. برای دریافت این پاس یا ویزا به مدارک زیر نیاز است.

  • کپی پاسپورت معتبر
  • یک عکس پاسپورتی
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • مدارک تحصیلی و ریزنمرات قبلی
  • گواهی پزشکی
  • اثبات مهارت زبان انگلیسی
  • یک نامه واجد شرایط بودن (LOE) که مؤسسه شما باید برای آن در سفارت ایران در کوالالامپور درخواست دهد.
  • گواهی بیمه درمانی دانشجویی
  • اثبات تمکن مالی (حداقل تمکن مالی مورد نیاز برای دانشجویان کارشناسی حدود ۱۰,۰۰۰ رینگیت مالزی (معادل حدود ۲,۵۰۰ دلار آمریکا) در سال است. این رقم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتر است و ممکن است تا ۱۸,۰۰۰ رینگیت مالزی (معادل حدود ۴,۵۰۰ دلار آمریکا) در سال برسد.)

پردازش ویزای تحصیلی مالزی بین ۴ الی ۶ هفته طول می‌کشد.

 

دریافت اقامت دائم با تحصیل در مالزی

شما نمی‌توانید با ویزای تحصیلی مالزی اقامت این کشور را دریافت کنید و لازم است که بعد از فارغ‌التحصیلی به کار در مالزی مشغول شوید تا بتوانید اقامت بگیرید. بعد از پیدا کردن کار، کارفرما برای شما مجوز می‌گیرد. این مجوز ۲ تا ۵ سال اعتبار دارد. برای دریافت مجوز باید شرایط زیر را داشته باشید.

  • داشتن صلاحیت‌های لازم برای کار
  • سه سال سابقه کار مرتبط
  • کار در یک موقعیت مدیریتی یا فنی که نیاز به مهارت‌های تخصصی دارد.
  • اثبات تمکن مالی (از ۶۴۶ الی ۲,۱۵۳ دلار سالیانه بسته به نوع پاس کاری)

با داشتن این شرایط و دریافت ویزای کاری مالزی، بعد از پنج سال زندگی مداوم در مالزی می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید.

مزایا و معایب تحصیل در مالزی

تحصیل در مالزی نیز مانند هر تصمیمی، مزایا و معایبی دارد که در جدول زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مزایای تحصیل در مالزی معایب تحصیل در مالزی
دانشگاه‌های بسیار با کیفیت امکان تحصیل دانشجویان بین‌المللی فقط به‌صورت تمام‌وقت
امکان تحصیل به زبان انگلیسی امکانات محدود در بعضی از دانشگاه‌های دولتی
امکان کار پس از فارغ‌التحصیلی گرما و رطوبت مداوم هوا
هزینه‌های زندگی مقرون‌به‌صرفه وجود سارقان و جیب‌برها در سطح شهر
تنوع فرهنگی
مهاجرت به مالزی از طریق کار

مهاجرت به مالزی از طریق ویزای کار نیز با یک سری قوانین جدید همراه است و به این صورت است که شما برای مهاجرت به این کشور نیاز به یک جاب آفر (پیشنهاد کاری) دارید که او باید بتواند اسپانسر شما باشد و دعوت‌نامه ارسال نماید که نشان دهد سمت و درآمد شما چقدر است و همین‌طور باید مشخص نماید که وضعیت هزینه‌های زندگی شما در طول اقامت به چه صورت پوشش دهی خواهد شد.

قوانین کار در مالزی به این صورت است که زبان رسمی این کشور مالایی است که در تمام اداره‌جات دولتی نیز افراد به این زبان صحبت می‌کنند. برای انجام مبادلات تجاری و صادرات افراد باید از زبان انگلیسی استفاده کنند. ساعت کاری در کشور مالزی از دوشنبه تا جمعه از ۹ صبح الی ۱۷ بعدازظهر است. درخواست کار برای کشور مالزی می‌تواند به‌صورت آنلاین باشد به‌طوری‌که شما رزومه خود را ارسال می‌کنید و منتظر پاسخ می‌شوید.

ویزای کاری کشور مالزی اغلب یک الی دو ساله صادر می‌شود و پس‌ازاین دوره افراد باید ویزای خود را تمدید نمایند. شما پس از ۴ الی ۵ سال کار در این کشور می‌توانید درخواست خود را اعلام نمایید به‌این‌ترتیب شرایط کاری شما، وفای به عهد در کار، شرایط سرمایه‌گذاری و همین‌طور بررسی‌های دقیق و روزمره برای شما انجام می‌شود و شما می‌توانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید.

ویزای توریستی مالزی

مالزی در مورد اینکه به چه کسانی و برای چه مدت اجازه ورود به کشور را می‌دهد، شرایط بسیار خاصی دارد. برخی از اتباع خارجی می‌توانند برای دوره‌های کوتاه‌مدت بدون نیاز به دریافت ویزای توریستی مالزی به این کشور سفر کنند. در حالی که برخی دیگر باید قبل از سفر به مالزی اقدامات لازم جهت اخذ ویزای توریستی را انجام دهند. خوشبختانه ایرانی‌ها و دارندگان پاسپورت ایرانی که با پاسپورت ملی خود به مالزی سفر می‌کنند برای اقامت تفریحی و توریستی تا ۱۴ روز نیازی به اخذ ویزا، برای ورود به این کشور ندارند و می‌توانند ویزای خود را در فرودگاه و در بدو ورود به مالزی دریافت کنند. اما کسانی که تمایل دارند در مالزی برای مقاصد دیگر یا اقامت توریستی بیش از ۱۴ روز بمانند، ملزم به دریافت ویزای یکبار ورود قبل از مهاجرت به مالزی هستند. توجه داشته باشید که ویزای توریستی مالزی برای ایرانی‌ها غیر قابل تمدید است. 

 

مهاجرت به مالزی از طریق سرمایه گذاری

یکی از روش‌های بسیار خوب برای مهاجرت به این کشور سرمایه‌گذاری در مالزی است که در این روش زیرمجموعه‌های مختلفی دیده می‌شود و هریک دارای شرایط مربوط به خود است. یکی از روش‌هایی که پیش روی افراد است خرید ملک است و شما می‌توانید با خرید خانه در مالزی و گرفتن اقامت به‌سادگی برای خود و همراه خود زندگی خوبی فراهم سازید. یک روش دیگر مهاجرت به مالزی از طریق طرح خانه دوم است، این طرح برای افرادی است که قصد دارند با همسر و فرزندان خود در این کشور اقامت داشته باشند. در این طرح شما می‌توانید با پدر و مادر بالای ۶۰ سال خود وارد این کشور شوید.

یک موضوع بسیار مهم در این طرح وجود دارد و به این شکل است که شما اجازه کار ندارید و باید ثابت نمایید که سرمایه‌ای به میزان ۱۰۰ هزار دلار دارید. درصورتی‌که کمتر از ۵۰ سال سن دارید باید ثابت نمایید که دارای سرمایه در حدود ۵۰ هزار دلار هستید که تنها در این شرایط به شما اجازه مهاجرت به مالزی داده می‌شود. روال این کار به این صورت است که باید یک حساب در این کشور افتتاح نمایید و به مدت شش ماه ۸۹% از پول را ثابت نگه دارید، در این روش شما می‌توانید اقامت ده ساله کشور مالزی را اخذ نمایید.

مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج

مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج قوانین خاصی دارد، باید در نظر داشته باشید که در این روش مرد یا زنی که تابعیت مالزیایی دارد می‌تواند با ازدواج با یک فرد خارجی برای او اقامت این کشور را فراهم سازد. یکی از شروط مهم این است که ازدواج سوری نباشد. به این معنا که تنها با هدف مهاجرت به مالزی نباشد و از روی خواسته قلبی افراد صورت بگیرد. فردی که تابعیت کشور مالزی را دارد باید اثبات نماید که تمکن مالی لازم برای برطرف کردن نیازهای همسر خود را در طول اقامت در این کشور دارد.

در ازدواج با یک فرد مالزیایی باید روال آشنایی خود و مدت نامزدی را توضیح دهید، همچنین باید مشخص سازید که چرا قرار است با یک فرد غیر از تبعه خود ازدواج کنید و پس از سه سال درخواست اقامت را اعلام می‌کنید، درخواست شما بررسی می‌شود تا مشخص شود که آیا اقامت این کشور برای شما فراهم خواهد شد یا خیر؟ بهتر است بدانید که در طول این دوره ازنظرِ مالی و  این‌که در چه وضعیتی هستید و آیا می‌توانید از پس هزینه‌های زندگی برآیید یا خیر، مورد ارزیابی قرار خواهید گرفت، همچنین نوع ارتباط شما با همسرتان و وضعیت زناشویی نیز ارزیابی می‌شود.

خوشبختانه مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج می‌تواند یک روش بسیار عالی باشد و درصورتی‌که در طول زندگی در این کشور دچار جرم شوید و یا مشکلی ایجاد شود قطعاً ادامه روند اقامت این کشور برای شما با تأخیر همراه خواهد شد و باید سعی کنید تا خودتان را به‌خوبی اثبات کنید. در طرح جدید مهاجرت به مالزی از طریق ازدواج برای صدور اقامت، در طی مصاحبه‌ای که از فرد متقاضی می‌شود، از او دررابطه‌با اینکه آیا در طول زندگی با همسر خود توانسته به زبان این کشور تسلط داشته باشد یا خیر نیز سوال خواهد شد.

مهاجرت به مالزی از طریق تولد

تابعیت تولد در کشور مالزی بر اساس سیستم خون است. در این روش پدر یا مادر باید تبعه مالزی باشند، بهتر است بدانید در کشور مالزی چیزی به‌عنوان تابعیت دوگانه وجود ندارد؛ به این معنا که اگر شما تابعیت این کشور را دارید، نمی‌توانید برای تابعیت کشور دیگر اقدام نمایید.

  • در صورتی‌ که پدر و مادر فرزند دو تبعه مالزی باشند فرزندشان نیز تبعه این کشور خواهد شد.
  • در صورتی‌که پدر فرزند مالزیایی باشد اما مادر خارجی باشد و ازدواج در وضعیت رسمی صورت نگرفته باشد فرزند تابعیت این کشور را دریافت نمی‌کند. «فرقی نمی‌کند در کشور مالزی متولد شده باشد یا خیر»
  • در صورتی‌ که پدر و مادر فرزند بدون تابعیت باشند و فرزند در خاک این کشور متولد شود و تا ۱۸ سالگی در این کشور زندگی کند می‌تواند تابعیت کشور مالزی را اخذ نماید.

Top